17 Ocak 2011 Pazartesi

İnternet Projesinde Başarının Temel 5 Nedeni

Aslında 5 maddeden biri olmazsa proje istenen başarıyı yakalamıyor.5maddenin öncesinde güzel bir iş fikriniz olması gerekiyor.5 Madde:
1) Finans
Türk internet dünyasında yavaş yavaş yerleşmeye başlayan risk sermayesi şirketleri ve melek yatırımcı grupları sayesinde “finans bileşeni”nin artık rahat erişilebilir gereksinimlerden biri haline geldiğini söyleyebiliriz.
2) Teknoloji
Teknoloji birçok internet girişimi için ayırt edici unsurlardan biridir. Bu yüzden teknik kökenli olmayan kurucu ortakların da çeşitli anlaşmalar dahilinde bu know-how’a sahip şahıs ya da şirketleri girişimlerine ortak etmeye çalışması gerekmektedir.
3) İş Modeli
Bir internet girişiminin insanların ilgisini çekmesi, trafik alabilmesi ve insanlar tarafından kullanılması, girişimin kar etmesi için gerekli ama yeterli değildir. Bu yüzden fikrin daha ilk aşamalarından itibaren, doğru iş modeli ile gelir kanallarının ne olacağı ve bu senaryoların riski analiz edilmelidir.
4) Girişimcilik Ruhu
Sadece internet ve teknoloji alanlarında değil, her türlü iş girişiminde girişimcinin niteliği ve karakter özellikleri işin başarısında önemli rol oynar. Ama özellikle internet girişimlerinin çıktığı yola baş koyan ve büyük tutkuyla o işi başarıya ulaştırmak isteyen bir girişimci olmadan, başarı pek olası değildir.
5) Execution
Bizce, “execution” büyük bir kararlılıkla ortaya çıkan engel ve problemlere rağmen bir işi sonuca ulaştırabilme, ya da kararları uygulatabilme becerisidir. Bir internet girişiminde başarının anahtarlarından biri stratejileri, değişim kararlarını ve günlük operasyonel görevleri yürür halde tutabilmektedir.
[vimeo]http://www.vimeo.com/12423026[/vimeo]
yazı ve video inveon ‘dan alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder