17 Ocak 2011 Pazartesi

Ücretsiz web sitesi yapma ve yayınlama

Tamamen ücretsiz bi web sitesi yapmanın kolay yollarından bir tanesini açıklayayım sizlere.Mail hesabı almaktan daha kolay.
1.Adım: Bu sayfaya giderek get sandbox botununa tıklayın.Tıkladıktan hemen sonra bir sayfaya yönlendirleceksiniz.Burada iki seçenek ile karşılaşacaksınız.Biri ücretli bir domain almak diğeri ücretsiz bir alt-alanadı almak.Bizi ilgilendiren tabi ki ücretsiz olanı. Get a free sub-domain kutucuğunu seçili hale getirdikten sonra almak istediğiniz alt-alanadını belirleyin.Alan adınız bu şekilde görünecektir: http://seçtiğinizisim.limewebs.com
Alt-alanadını belirledikten sonra yönlendirileceğiniz sayfada seçili üyelik tipinizin üzerinde continue botunu yer alacaktır.Buna tıklayarak çıkan sayfada bilgilerinizi girerek üyeliğinizi tamamlayın.
10 -15 dakika bekleyin.Bu süre yeni dnslerinizin host sunucusuna doğrultulması için gereklidir.Tüm işlemler otomatik gerçekleşiyor.Ayrıca bir fiilde bulunmanız gerekmez.
2.Adım: Bu sayfadan login e tıklayarak kullanıcı adı ve şifreniz ile oturum açın.Hesp yönetim panelinizde yer alan Hosting Management kategorisi altında yer alan websites linkine tıklayın.Çıkan sayfada create website ye tıklayın.
3.Adım:Hosting Management kategorisi altında yer alan database management linkine tıklayın.Çıkan ekrandan veritabanı bilgilerinizi oluşturacaksınız.database name ve username yi aynı girin.Password kısmına da bir şifre belirleyin.
4-Adım:Hosting management kategorisi altında yer alan applications linkine tıklayın.Burada websitenize yükleyeceğiniz içerik yönetim sistemini belirleyeceğiz.İstediğiniz birini seçip install tıklayın.
İşlemlerin etkin hale gelmesi için 5 dakika bekledikten sonra adress çubuğunuza http://seçtiğinizisim.limewebs.com yazarak kurulumu tamamlayın.
Tebrikler!Artık websiteniz kuruldu.Artık sizde web yayıncılığında etkin bir yayıncısınız.Websitenize uygun içerik ekleyerek sitenizi geliştirebilir,reklam alıp para kazanabilirsiniz.Özgün içerik eklediğiniz sürece websiteniz hakettiği yere gelecektir.Zamanla alanadının .com .net vb olmasının aslında pekte önemli olmadığını göreceksiniz.
Diğer makalemizde ücretsiz alanadı alıp yönlendirme işlemini anlatacağım.
Saygılarımla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder