18 Ocak 2011 Salı

SEO,SEO,SEO nedir bu SEO

SEO(Search Engine Optimization) yani Arama Motoru Optimizasyonu.Hedef  kitlesini belirleyin ve adımlara başlayın.
1.Adım: Link Değişimi(Backlink olayı):Birçok webmaster sitesinde var link değişim bölümü oradan link değişim yapabilirsiniz.Tabi karşılıklı link değişimi yapmanız sizin için çok kısa bir süreliğine.Sitenize link verilmesini sağlayın ve sitenizden az link verin.Sürekli olarak link alın.Çapraz link değişimi yapın ve pagerankı yüksek(az mesajlı) bloglara yorum bırakın.Hedef kelimenizde yükseklere çıkın.
2.Adım:Sitenizi Dizinlere Ekleyin:Karşılıksız dizin sitelerine ekleyin sitenizi.En önemli dizin sitesi ise DMOZ.Yüzlerce dizin bulabilirsiniz. Dünyanın en büyük dizini DMOZ.PageRank değeri 8 olduğu için ve Google anormal derecede önemsediği için herkes oraya eklenmek ister.Ancak DMOZ sadece kaliteli siteleri listeler.
3.Adım:Özgün içerik(Orjinal içerik):Başka sitelerden kopyaladığınız içerikleri google çok rahat tespit edebilir bu yüzden kendiniz sevdiğiniz ve uzman olduğunuz konuda yazınız.
4.Adım:MetaTag: Tagları ayarlayarak yükselebilirsiniz.Description tagı:
Sadece indexe değil tüm sayfalara description konulmalıdır. Eğer script ise siteniz htaccess den ayarlayarak her siteye az ve öz şekilde description konulmalıdır. Spor sitesinin anasayfasında “Spor sitesi, futbol yazarları…” gibi bir açıklama var diyelim. Bu sitenin puan tablosu yan sayfasına da “Futbol Puan Tablosu, puanlar” gibi bir description konulmalıdır. Siteler arama motorlarında en çok anasayfadan hit alırlar fakat yan sayfalardanda hit gelir. Damlaya damlaya göl olur misali yan sayfalar üst sıralarda olursa az hit gelse bile birçok yan sayfa olduğunda iyi bir kitle oluşturulabilir.Keyword Tagı:
Genelde çoğu kişi keyword tagına bulduğu tüm güncel kelimeleri koyar. Tüm ünlü isimleri, oyun isimleri, film isimleri konur. Aslında bunun hiçbir faydası yoktur.
Mesela  Teknoloji Sitesi için “teknoloji,tekno,teknoloji nediriteknolojinin yararları,teknolojinin zararları” gibi…

5.Adım:Sayfa İçi SEO:Sayfanın içinde tablo,gereksiz kod kullanmayın.CSS ve html kullanarak sitenizi googleye sevdirin.
6.Adım:Alexada Yükselmek:Alexanın mantığı çoklu gösterim.Sayfa gösterim sayısına göre artış sağlar tabi birçok unsur daha var.Alexa geri sayımda yükselir örnek: 750.356   düşüktür. 159.547 yüksektir.Bu mantıkla bakalım.1. sıra en yüksektir.1e doğru gidilçe alexa yükselir buda googlede yükselme demektir.
Saygılarımla…

1 yorum:

  1. Doraemon Games: Play the best Doraemon Games online free for everyone! We update Nobita games, Doraemon Dress Up games, Doraemon Fisshing games, all Doraemon games online. Go DoraemonGamesPlay.com now

    YanıtlaSil